Onze kleuren

White Cliff

Wie kent het niet, je reist per ferry naar Engeland. Lange tijd is daar alleen de zee. De reis lijkt eindeloos te duren maar dan komen ze in zicht; de prachtige White Cliffs van Dover.


Old Town

Een wandeling door Hastings is zeker de moeite waard. Een gezellig kustplaats met een keur aan middeleeuwse pandjes. Sommigen nog oud en vervallen, anderen prachtig gerestaureerd en in originele staat hersteld. De kleuren van deze huizen deden ons besluiten om deze kleur Old Town te noemen.


Swansea

Mocht je ooit in London zijn, zal een bezoek aan Hyde Park zeker op de agenda staan. Deze kleur hebben wij gekozen met de vele zwanen die zwemmen in Serpentine lake in gedachten.


St James grey

St James’s park is één van de acht Koninklijke parken van London. De naam is opgedragen aan James the Less. Het park wordt omgeven door imposante gebouwen als Buckingham Palace en the Horse Guards. Neemt u maar eens een kijkje en u zult begrijpen waarom wij deze kleur hiernaar vernoemd hebben.


Sherlock

De ficitieve detective uit de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle. Hoewel vaak geïmiteerd en aangepast aan de hedendaagse tijd, kennen wij hem toch vooral in zijn kostuum inclusief gilet en cape. Dit alles in typisch Engelse bruine tweed.


Brighton Brown

Vanaf de boulevard in Brighton heb je zicht op de West Pier. Gebouwd in 1966, gesloten in 1975. Na een storm in 2002 en brand in 2003 staat daar nu nog enkel de imposante ruïne.


Watson

Als rechterhand stond hij altijd in de schaduw van Sherlock. Vandaar dat wij deze lichtere tint naar hem vernoemd hebben. Net als Watson niet minder schitterend dan Sherlock zelf.


Dartmoor Green

In het midden van Devon ligt het Dartmoor park waar je een enorme schakering van groen tinten vindt. Wij konden dan ook niet anders dan onze volle kleur hiernaar vernoemen.


Lewes green

Lewes het district met de prachtige groene heuvels, uitgestrekte weilanden, bossen en kasteeltuinen. Het is er zo mooi, dat Lewes green niet mocht ontbreken in onze collectie.


Ocean View

Er gaat niets boven de kleur van het water in het Zuidwesten van Engeland. Staand op een Cliff, zie je de meest indrukwekkende kleuren waarvan deze kleur op ons de meeste indruk maakte.


Summer Cloud

Juli 2011, het is 25 graden hier aan de Engelse kust. We liggen op het strand van Bognor Regis. We genieten van het zonlicht en staren in de wolken met hun krachtige diepblauwe kleuren.


Farmers Blue

Bijna 13 jaar oud is hij geworden, onze lieve hond Farmer. Altijd in voor een wandeling maar dan wel als het niet regende. Voor hem geen uitjes tijdens donkere wolken maar alleen bij een strak blauwe lucht.


Candy Rose

Hoewel deze naam doet denken aan een mierzoete kleur, is dit geenszins het geval. Een mooie maar toch wat transparante rose kleur.


Portslate

En klein plaatsje ten zuiden van Brighton. Je kunt er heerlijk langs de kust wandelen. De Kiezels op het strand hebben in het zonlicht een fascinerende grijs/paarse kleur.


English rose

In Engeland de omschrijving voor een aantrekkelijke dame met een mooie uitstraling. Elton John bracht met zijn song Goodbye England’s Rose een ode aan Princess Diana.
De nationale bloem van Engeland. Wie ooit eens door een rozentuin gelopen heeft, herinnert zich de prachtige kleuren en de heerlijke geuren. Dit is de sensatie die deze kleur bij ons opriep.


Sandhurst

Een klein plaatsje in het Engelse graafschap Berkshire. Tut is er onlangs geweest en bracht een bezoek aan The Royal Military Academy.
De kleur van dit gebouw en de fijne herinneringen aan Sandhurst deden haar besluiten tot deze kleur.


London Grey

Deze kleur doet ons denken aan de vele oude gebouwen in de buitenwijken van London. Op het eerste gezicht doen ze een beetje grauw aan maar als je goed kijkt, zie je hun schoonheid.


TorquayTorquay

Een prachtige badplaats in het zuid-Engelse graafschap Devon gelegen aan een baai. Als je op een mooie zomerdag door deze stad wandelt en een bezoek brengt aan de haven waar de vele boten wachten op een vaart naar de volgende bestemming, zie je de prachtige groen/blauwe kleur van het water in de baai. Zo’n mooie kleur mag niet ontbreken in onze collectie.


Black Night Black Night

Op een koude winteravond aan boord gegaan van de ferry die ons weer richting huis zou varen. In het holst van de nacht, midden op zee, geen ster te bewonderen. De lucht was zo donker dat het zwart leek.


Nieuwe kleuren medio 2017
Tijdens een vakantie in Toscane, Italië werden wij geïnspireerd door de mooie kleuren van de gevels van de verschillende gebouwen. Hier moest iets mee gedaan worden in onze kleurlijn.
(Voorlopig, 5 nieuwe kleuren).


Toscana

Rijdend door het mooie landschap van Toscane word je betoverd door de vele kleuren van de natuur. Wij vonden deze kleur niet groen, niet geel, maar Toscana.


Florence

Als je ooit bovenaan de enorme trap hebt gestaan om naar de zonsondergang bij Florence te kijken, dan snap je dat deze warme oranje tint van ons de naam Florence heeft gekregen.


Chianti Rosso

Mag natuurlijk niet ontbreken in onze Toscaanse serie. Een super leuke kleur om mee te werken. Probeer ‘m vooral eens uit met de donkere wax.


Azzurro Reale

De kleur Azzurro Real is geïnspireerd op de donker blauwe kleur die wij ontdekken in de wandschilderingen van diverse kerken in Florence.


Acquamarina

Is fris en warm tegelijk. Je kunt deze kleur vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je met je voeten in de koele zee staat, met je gezicht in de volle Italiaanse zon. Gewoon proberen dus!